PAROCHIEHUIS bOCHOLT

Het doel

VZW Parochiehuis Bocholt is de vereniging die het onderhoud en het beheer van het parochiehuis in Bocholt op zich neemt. Ze hebben ons gevraagd om een oplossing te vinden voor volgende zaken;
  • een representatieve website voor hun activiteiten opbouwen
  • planningsopvolging van hun feestzaal en vergaderzalen
  • administratieve opvolging van boekingen, facturatie, betalingen, klanten,...
  • de mogelijkheid voor verenigingen (klanten) om zelf zalen te boeken
  • een permanente visualisatie van de bezetting van de zalen in de inkomhal

Ondanks het feit dat dit project eigenlijk buiten het normale gebruiksdoel van ons ERP pakket HappERP viel, zagen we toch dat HappERP hier mits een aantal kleine aanpassingen een grote meerwaarde kon hebben. Dus hebben we toch beslist om dit project te verwezenlijken door gebruik te maken van zowel HappCMS als HappERP.

Website

Happit webdesign : project Parochiehuis Bocholt

De website werd gemaakt met HappCMS. De site is opgebouwd met responsive design zodat hij ook juist wordt weergegeven op tablets en smartphones. De klanten kunnen op de website inloggen en er hun zalen boeken. Alle gegevens hiervoor worden uit het HappERP administratie systeem geladen. 

Hierdoor is er een naadloze koppeling tussen het administratieve pakket van VZW parochiehuis Bocholt en het interactieve gedeelte van de website waar de verenigingen hun zalen kunnen boeken. 

Parochiehuis Bocholt  : ERP online planningmodule
Via dit scherm op de website kan de klant zelf een zaal reserveren.

HappErp

HappERP is de centrale administratie software waarin VZW Parochiehuis Bocholt zijn werk kan doen. Hierin staan alle zalen als artikelen ingegeven en in de database bevinden zich ook de verenigingen die de zalen huren (klanten). De planning van de zalen door VZW parochiehuis Bocholt gebeurt ook in HappERP en is visueel opgebouwd. 

Alle documenten van boekingsaanvraag over de boekingsbevestiging en uiteindelijk de factuur, worden automatisch vanuit HappERP gegenereerd en per email naar de klant gestuurd. Dit gebeurt allemaal binnen de stijl die aansluit op die van de website.

De website is gekoppeld aan het HappERP systeem en de gegevens worden doorgestuurd.
Vanuit HappERP wordt er automatisch een bevestigingsemail gestuurd naar de klant.

Info Scherm

Als laatste hebben we ook een scherm geleverd voor de inkomhal waarop steeds de actuele boekingen verschijnen. 

Zo weten de bezoekers van het parochiehuis steeds in welke zaal hun bijeenkomst plaats vindt.